Kuřecí Tinola

Kuřecí Tinola

Suroviny:

  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, pasírované
  • 1 kus čerstvého zázvoru, oloupaný a na tenké plátky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1,5 kg kuřecích stehen
  • 2 plechovky (400 g) kuřecího vývaru
  • 1 čajot, oloupaný a nakrájený na kousky
  • 1 špetku soli a pepře (podle chuti)
  • 1 hlávka čínského zelí, nasekaná
  • 250 g špenátu

Postup:

Olej rozpalte ve velkém hrnci na střední teplotu. Orestujte cibuli a česnek na rozpáleném oleji. Přimíchejte zázvor a rybí omáčku. Poté přidejte kuře připravujte společně cca 5 minut. 

Směs zalijete kuřecím vývarem a vaříte dalších 5 minut. Přidejte čajot a vařte asi 10 minut, tak dlouho, aby kuře již nebylo růžové uprostřed. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte čínské zelí a špenát. Povařte po dobu ještě asi 1 až 2 minuty. Podávejte teplé.

Kuřecí tinola_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení