Kuřecí Tinola

Kuřecí Tinola

Suroviny:

  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, pasírované
  • 1 kus čerstvého zázvoru, oloupaný a na tenké plátky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1,5 kg kuřecích stehen
  • 2 plechovky (400 g) kuřecího vývaru
  • 1 čajot, oloupaný a nakrájený na kousky
  • 1 špetku soli a pepře (podle chuti)
  • 1 hlávka čínského zelí, nasekaná
  • 250 g špenátu

Postup:

Olej rozpalte ve velkém hrnci na střední teplotu. Orestujte cibuli a česnek na rozpáleném oleji. Přimíchejte zázvor a rybí omáčku. Poté přidejte kuře připravujte společně cca 5 minut. 

Směs zalijete kuřecím vývarem a vaříte dalších 5 minut. Přidejte čajot a vařte asi 10 minut, tak dlouho, aby kuře již nebylo růžové uprostřed. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte čínské zelí a špenát. Povařte po dobu ještě asi 1 až 2 minuty. Podávejte teplé.

Kuřecí tinola_web