Perský Kabob

Perský Kabob

Suroviny:
- 1 kg hovězí svíčkové nakrájené na kousky (vhodné je také jehněčí)
- 1 nasekaná cibule
- 1 bílý jogurt (nízkotučný)
- 1/2 lžičky sušené máty
- 1 polévková lžíce soli
- špetka mletého černého pepře
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/8 šálku čerstvé limetkové šťávy

Postup:
Ve velké míse smíchejte jogurt, cibuli, mátu, sůl, pepř, kurkumu a limetkovou šťávu. Vložte do směsi kousky hovězího masa a promíchejte. Přikryjte a nechte marinovat v lednici několik hodin (nejlépe přes noc).

Předehřejte gril na vysokou teplotu. Marinované kousky masa napíchněte na špejli po 6 až 8 kusech. Vložte na gril a opékejte 3 až 4 minuty z každé strany, dohromady cca 15 minut.

perský kabob_web