Mongolské hovězí

Mongolské hovězí

Suroviny:
- ¼ šálku sójové omáčky
- 1 lžíce hoisin omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžičky bílého cukru
- 1 lžíce nasekaného česneku
- 1 lžíce vloček červené papriky
- 0,5 kg hovězího steaku na menší kousky
- 1 lžíce arašídového oleje
- 2 jarní cibulky, nakrájené

Postup:
Smíchejte dohromady sójovou omáčku, hoisin omáčku, sezamový olej, cukr, česnek a paprikové vločky v misce. Do této marinády naložte hovězí maso, přikryjte a dejte do chladu alespoň na hodinu (nejlépe přes noc).

Rozpalte arašídový olej ve wok pánvi na vysokou teplotu. Přidejte jarní cibulku a osmahněte asi 5 až 10 vteřin. Poté přidejte hovězí maso. Smažte za stálého míchání asi 5 minut dokud maso nezhnědne.

Můžete ozdobit jarní cibulkou.

mongolské hovězí_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz