Pro veškerou komunikaci doporučujeme email, reagujeme na něj v pracovní dny do 24 hodin. Telefonní linka je v tomto období přetížená.

Naan

Naan

Suroviny:
- 1 balíček droždí
- 1 šálek horké vody
- ¼ šálku bílého cukru
- 3 lžíce mléka
- 1 vejce
- 2 lžičky soli
- 4 a ½ šálku chlebové mouky
- 2 lžičky drceného česneku
- ¼ šálku rozpuštěného másla
- olej
- koriandr nebo jarní cibulku na ozdobení

Postup:
Ve velké míse rozpusťte kvasnice v teplé vodě. Nechte stát cca 10 minut, dokud droždí nezpění. Přidejte cukr, mléko, vejce, sůl a mouku. Hněťte na pomoučeném povrchu, aby se vytvořilo měkké těsto. Těsto vložte do naolejované mísy, přikryjte vlhkým hadříkem a odložte stranou. Nechte stát cca 1 hodinu, dokud se těsto nenakyne na dvojnásobek.

Do těsta přidejte česnek a rozhněťte na menší kousky velikosti golfového míčku. Vytvořené kuličky umístěte na tác, opět přikryjte ručníkem a nechte stát cca 30 minut, aby kuličky opět nakynuly.

Mezitím předehřejte pánev na vysokou teplotu. Pánev lehce naolejujte (možno dělat také zcela na sucho). Z kuliček vytvořte placičky a jednotlivě vložte na pánev. Opékejte cca 2 minuty, dokud se zespodu nevytvoří hnědé fleky. Neopečenou stranu natřete máslem a otočte. Dopečte opět cca 2 minuty. Postupně natírejte a opékejte všechny placičky.

Každý hotový naan můžete také potřít máslem a posypat koriandrem nebo jarní cibulkou a česnekem.

naan_web