Naan

Naan

Suroviny:
- 1 balíček droždí
- 1 šálek horké vody
- ¼ šálku bílého cukru
- 3 lžíce mléka
- 1 vejce
- 2 lžičky soli
- 4 a ½ šálku chlebové mouky
- 2 lžičky drceného česneku
- ¼ šálku rozpuštěného másla
- olej
- koriandr nebo jarní cibulku na ozdobení

Postup:
Ve velké míse rozpusťte kvasnice v teplé vodě. Nechte stát cca 10 minut, dokud droždí nezpění. Přidejte cukr, mléko, vejce, sůl a mouku. Hněťte na pomoučeném povrchu, aby se vytvořilo měkké těsto. Těsto vložte do naolejované mísy, přikryjte vlhkým hadříkem a odložte stranou. Nechte stát cca 1 hodinu, dokud se těsto nenakyne na dvojnásobek.

Do těsta přidejte česnek a rozhněťte na menší kousky velikosti golfového míčku. Vytvořené kuličky umístěte na tác, opět přikryjte ručníkem a nechte stát cca 30 minut, aby kuličky opět nakynuly.

Mezitím předehřejte pánev na vysokou teplotu. Pánev lehce naolejujte (možno dělat také zcela na sucho). Z kuliček vytvořte placičky a jednotlivě vložte na pánev. Opékejte cca 2 minuty, dokud se zespodu nevytvoří hnědé fleky. Neopečenou stranu natřete máslem a otočte. Dopečte opět cca 2 minuty. Postupně natírejte a opékejte všechny placičky.

Každý hotový naan můžete také potřít máslem a posypat koriandrem nebo jarní cibulkou a česnekem.

naan_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení