Pandanový dort

Pandanový dort

Suroviny:

První vrstva:
- 500 g lepkavé rýže (namočená, alespoň 30 minut, nejlépe přes noc)
- 2 šálky kokosového mléka
- 6 pandanových listů nebo lžička pandanové esence
- 2 lžíce cukru
- špetka soli

Pudink:
- 7 vajec
- 2 šálky kokosového mléka
- 230 g hrubého cukru
- špetka soli
- 12 pandanových listů nebo 2 lžičky pandanové esence
- 3 lžíce rýžové mouky

Postup:
Smíchejte rýži se všemi ostatními ingrediencemi na první vrstvu dortu. Směs nalijte do dortové nádoby. Celou nádobu se směsí vložte do napařovacího hrnce (nebo jiného velkého hrnce na cedník). Na dně hrnce by měl být asi 1 cm vody. Přikryjte pokličkou tak, aby vznikla mezera na odcházení páry. Dělejte v páře na vysoké teplotě cca 20 minut.

Mezitím připravte druhou pudinkovou vrstvu. Do misky rozbijte vejce a šlehejte vidličkou cca 30 sekund. Přidejte kokosové mléko, cukr, sůl, pandánovou esenci a mouku. Směs rozmixujte do hladka (ručně nebo v mixéru).  

První vrstva je hotová, když rýže nasákne všechnu tekutinu. Během napařování lehce vrstvu vidličkou stlačte.

Je-li první vrstva hotová, pomalu ji přelijte pudinkem (můžete až po okraj). Zakryjte a snižte na střední teplotu. Dělejte v páře dalších 20 až 30 minut, dokud se pudink neusadí (vidlička je po vpíchnutí čistá).

Před krájením nechte dort vychladnou alespoň na 10 minut.

pandanový dort_web