Rendang

Rendang

Suroviny:
- 4 čerstvé feferonky (banana peppers), nakrájené
- 4 cibule, nakrájené
- 5 stroužků česneku, nasekaný
- 2 lžíce soli
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 1 kg hovězí svíčkové, nakrájené na kostičky
- 1 kus galangalu, nakrájený na jemno
- 3 stonky citrónové trávy, nasekané
- 6 listů limetky
- 1 lžička mleté kurkumy
- 3 plechovky kokosového mléka

Postup:
Vložte feferonky, cibuli, česnek, sůl a červený pepř do mixéru. Rozmixujte na pastu.

Hovězí svíčkovou spolu se směsí dejte na pánev, přidejte galangal, citronovou trávu, listy limetky a kurkumu. Vařte na středním ohni za stálého míchání cca 15 minut, dokud maso neztratí ve svém středu růžový nádech.

Vlijte kokosové mléko, přiveďte k varu a snižte teplotu. Povařte dalších 15 minut. Vyjměte kousky hovězího masa a nechte kokosové mléko dále vařit cca 30 minut, dokud nezhoustne. Vraťte maso do kokosové omáčky, snižte teplotu na úplné minimum a pomalu zlehka nechte vařit cca 2 a půl hodiny, dokud omáčka nezhnědne. Průběžně promíchejte.

Můžete ozdobit jarní cibulkou.

rendang_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení