Pro veškerou komunikaci doporučujeme email, reagujeme na něj v pracovní dny do 24 hodin. Telefonní linka je v tomto období přetížená.

Rendang

Rendang

Suroviny:
- 4 čerstvé feferonky (banana peppers), nakrájené
- 4 cibule, nakrájené
- 5 stroužků česneku, nasekaný
- 2 lžíce soli
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 1 kg hovězí svíčkové, nakrájené na kostičky
- 1 kus galangalu, nakrájený na jemno
- 3 stonky citrónové trávy, nasekané
- 6 listů limetky
- 1 lžička mleté kurkumy
- 3 plechovky kokosového mléka

Postup:
Vložte feferonky, cibuli, česnek, sůl a červený pepř do mixéru. Rozmixujte na pastu.

Hovězí svíčkovou spolu se směsí dejte na pánev, přidejte galangal, citronovou trávu, listy limetky a kurkumu. Vařte na středním ohni za stálého míchání cca 15 minut, dokud maso neztratí ve svém středu růžový nádech.

Vlijte kokosové mléko, přiveďte k varu a snižte teplotu. Povařte dalších 15 minut. Vyjměte kousky hovězího masa a nechte kokosové mléko dále vařit cca 30 minut, dokud nezhoustne. Vraťte maso do kokosové omáčky, snižte teplotu na úplné minimum a pomalu zlehka nechte vařit cca 2 a půl hodiny, dokud omáčka nezhnědne. Průběžně promíchejte.

Můžete ozdobit jarní cibulkou.

rendang_web