Gulab Jamun

Gulab Jamun

Suroviny:
- 2 šálky vody
- 2 šálky bílého cukru
- ½ čajové lžičky mletého kardamomu
- 2 kapky růžové vody (voda s vůní lístků růže)
- špetku šafránu
- ½ šálku instantního sušeného mléka
- 2 polévkové lžíce víceúčelové mouky (hladká mouka)
- ¼ čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 polévkové lžíce másla na pečení (např. Hera)
- 2 polévkové lžíce bílého jogurtu
- 2 šálky rostlinného oleje (na smažení)

Postup:
Smíchejte vodu, cukr, kardamom, růžovou vodu a šafrán v hrnci a přiveďte k varu. Snižte teplotu a míchejte 5 až 10 minut, dokud se ze směsi nestane sirup.

Do mísy namíchejte sušené mléko, mouku a prášek do pečiva. Přidejte máslo a jogurt a uhněťte tak, aby se těsto spojilo. Nechte stranou asi 5 minut a poté z těsta vytvarujte menší koule.

Rozehřejte olej ve fritéze na 175°C. Teplotu otestuje tak, že do oleje kápněte kousek těsta a pokud vydrží na dně 1 minutu, než vyplave na povrch, olej je připraven.

Smažte po čtyřech koulích asi 2 minuty, dokud nejsou ze všech stran zlatohnědé. Koule nechte odkapat.

Přiveďte sirup znovu k varu a vložte do něj smažené koule. Stáhněte z plotny a přikryté nechte koule sirupem nasáknout cca 45 minut až 1 hodinu.

gulab jamun_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení