Miso polévka

Posílení imunity je nekonečné a stále aktuální téma. Proč ale neposilovat imunitu chutně? Ideálně třeba s tradiční japonskou miso polévkou, kterou si teď uvaříte i doma, a to s naším receptem. Pusťte se do přípravy třeba hned, ať nemá zima šanci!

Suroviny (4 porce):

  • 2 lžičky granulovaného dashi
  • 4 šálky vody
  • 3 lžíce miso pasty
  • 1 balení hedvábného tofu, nakrájeného na kostičky
  • 2 zelené cibulky, nakrájené diagonálně na kousky

Postup: 

V hrnci smíchejte dashi a vodu, přiveďte k varu. Snižte teplotu a zašlehejte miso pastu. Vmíchejte tofu. Oddělte vrstvy zelené cibulky a přidejte je do polévky. Vařte 2 až 3 minuty.

Tip: pokud chcete silnější vývar přidejte více dashi. Na tuto polévku můžete použít žlutou, bílou nebo červenou miso pastu. Žluté miso je sladké a krémové, červené miso je silnější a slanější.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení