Yazdi cakes

S dnešním receptem se vydáme do Íránu. Yazdi cakes jsou v podstatě asijské cupcaky s jedinečnou chutí, snadnou přípravou a těší se velké oblibě nejen při íránských obřadech a ceremoniích. Vyzkoušíte si ho připravit doma?

Suroviny (24 kusů):

  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 1 a ¼ šálku bílého cukru
  • 1 a ½ šálku másla
  • 1 šálek bílého jogurtu
  • 1 a ½ čajové lžičky mletého kardamomu
  • 1 polévková lžíce růžové vody (růžové aroma)
  • ½ šálku nasekaných mandlí
  • 1 a ½ lžíce nasekaných pistáciových ořechů

Postup:
Předehřejte troubu na 175°C. Prosejte mouku a prášek do pečiva do misky a dejte stranou. Vymažte muffinové košíčky. Budete potřebovat 24 košíčků.

Smíchejte vejce a cukr ve velké žáruvzdorné misce a položte na pánev s vařící vodou. Směs šlehejte metličkou nebo šlehačem do zhoustnutí, asi 8 minut. Stáhněte z tepla a pokračujte ve šlehání dokud směs nevychladne (asi 10 minut). Přidejte do vyšlehané směsi máslo, jogurt, kardamom a růžovou vodu. Vše promíchejte. Přimíchejte mouku s práškem do pečiva a mandle. Směsí naplňte připravené košíčky asi do 3/4. Posypejte nasekanými pistáciovými ořechy.

Pečte v předehřáté troubě 25 až 30 minut, do zlatohněda.

Podávejte s horkým čajem nebo kávou.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení