Miso losos
Suroviny:
- 700 g filetů lososa
- 1 šálek miso pasty
- ¼ šálku saké
- ½ šálku hnědého cukru (může být třtinový)
- 2 polévkové lžíce sezamových semínek
- 1 čajovou lžičku sezamového oleje
- ¼ šálku vody
- ½ šálku sójovo-zázvorového dresinku na salát (možno vytvořit – 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička zázvoru, šťáva z 1 limetky)
- 3 polévkové lžíce ochuceného rýžového octa
Postup:
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Na dno velké pánve nalijte vodu a přiveďte k varu. Vložte filety a rovnoměrně osmahněte asi 2 minuty z každé strany. Filety přemístěte na pekáč.
V menší misce smíchejte miso pastu, saké, cukr, sezamová semínka, sezamový olej, vodu, salátový dresink a rýžový ocet. Směs rozprostřete přes filety.
Pečte cca 15 minut. Poté můžete přepnout troubu na grilovací režim a grilovat dalších 5 minut, aby byly filety na povrchu nahnědlé.
Rozporcované filety můžete ozdobit jarní cibulkou a podávat s rýží.