Miso losos

Miso losos

Suroviny:
- 700 g filetů lososa
- 1 šálek miso pasty
- ¼ šálku saké
- ½ šálku hnědého cukru (může být třtinový)
- 2 polévkové lžíce sezamových semínek
- 1 čajovou lžičku sezamového oleje
- ¼ šálku vody
- ½ šálku sójovo-zázvorového dresinku na salát (možno vytvořit – 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička zázvoru, šťáva z 1 limetky)
- 3 polévkové lžíce ochuceného rýžového octa

Postup:
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Na dno velké pánve nalijte vodu a přiveďte k varu. Vložte filety a rovnoměrně osmahněte asi 2 minuty z každé strany. Filety přemístěte na pekáč.

V menší misce smíchejte miso pastu, saké, cukr, sezamová semínka, sezamový olej, vodu, salátový dresink a rýžový ocet. Směs rozprostřete přes filety.

Pečte cca 15 minut. Poté můžete přepnout troubu na grilovací režim a grilovat dalších 5 minut, aby byly filety na povrchu nahnědlé.

Rozporcované filety můžete ozdobit jarní cibulkou a podávat s rýží.

miso losos_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení