Miso losos

Jen v Asii vám připraví lososa na tisíc způsobů. Zatímco u nás si troufneme zpravidla jen na základní recepty, v Asii konzumují lososa velmi často a pokaždé jinak. Nechte se unést asijskými chutěmi a připravte si doma Miso lososa podle našeho receptu. Slibujeme, že vás bude bavit.

Suroviny (6 porcí):

  • 700 g filetů lososa zbavených kůže
  • 1 šálek miso pasty
  • 1/4 šálku sake
  • půl šálku hnědého cukru
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1/4 šálku vody
  • půl šálku sójovo - zázvorového dresinku na salát (možno vytvořit – 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička zázvoru, šťáva z 1 limetky)
  • 3 lžíce rýžového octa

Postup:
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Na dno velké pánve nalijte vodu a přiveďte k varu. Vložte filety a rovnoměrně pošírujte asi 2 minuty z každé strany. Filety přemístěte na pekáč.

V menší misce smíchejte miso pastu, sake, cukr, sezamová semínka, sezamový olej, vodu, salátový dresink a rýžový ocet. Směs rozprostřete na filety.

Pečte cca 15 minut. Poté přepněte troubu na grilovací režim a grilujte dalších 5 minut, aby byly filety na povrchu nahnědlé.

Rozporcované filety ozdobte jarní cibulkou a podávejte s rýží.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz