Biko

Biko

Suroviny:
- 4 šálky lepkavé rýže
- 6 šálků chladné vody
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 a 1/3 šálku bílého cukru
- 1 a 1/3 šálku hnědého cukru
- 3 lžíce kokosu

Postup:
Namočte rýži přes noc do vody.

Předehřejte troubu na 175°C. Vymažte pekáč. Vařte rýži na středním ohni i s vodou, ve které byla namočena. Přidejte ½ plechovky kokosového mléka a bílý cukr. Neustále míchejte asi 20 minut. Poté nalijte do připraveného pekáče.

Smíchejte hnědý cukr, zbývající 1/2 plechovky kokosového mléka a kokos v malém hrnci a přiveďte k varu. Poté směs nalijte opatrně na rýži.

Pečte v předehřáté troubě asi 25 minut, dokud vrchní vrstva nezhoustne. Nechte zcela vychladnout. Pro servírování nakrájejte na čtverce.

biko_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení