UPOZORNĚNÍ: Z důvodů velkého přetížení přepravních společností se můžou prodlužovat dodací doby objednávek.

Biko

Biko

Suroviny:
- 4 šálky lepkavé rýže
- 6 šálků chladné vody
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 a 1/3 šálku bílého cukru
- 1 a 1/3 šálku hnědého cukru
- 3 lžíce kokosu

Postup:
Namočte rýži přes noc do vody.

Předehřejte troubu na 175°C. Vymažte pekáč. Vařte rýži na středním ohni i s vodou, ve které byla namočena. Přidejte ½ plechovky kokosového mléka a bílý cukr. Neustále míchejte asi 20 minut. Poté nalijte do připraveného pekáče.

Smíchejte hnědý cukr, zbývající 1/2 plechovky kokosového mléka a kokos v malém hrnci a přiveďte k varu. Poté směs nalijte opatrně na rýži.

Pečte v předehřáté troubě asi 25 minut, dokud vrchní vrstva nezhoustne. Nechte zcela vychladnout. Pro servírování nakrájejte na čtverce.

biko_web