Keema Aloo

Keema Aloo

Suroviny:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 velká červená cibule
- 2 polévkové lžíce vody
- 1 kg mletého hovězího masa
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 polévkové lžíce nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
- 1 zelenou chilli papričku (serrano), nasekanou najemno
- 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 1 polévková lžíce mletého koriandru
- 1 a ½ čajové lžičky soli
- 1 a ½ čajové lžičky kmínu (mletý nebo podle chuti)
- 1 čajová lžička mletého kajenského pepře
- 1 čajová lžička mleté kurkumy
- 2 rajčata nakrájená na malé kousky
- 3 velké brambory (nebo větší počet menších), oloupané a nakrájené
- 1 čajová lžička garam masaly

Postup:
Rozpalte olej ve velké pánvi na mírném ohni. Osmahněte cibuli do zlatova. Pokud cibule přismahla k pánvi, přidejte vodu a mícháním uvolněte připevněné kousky.

Přimíchejte hovězí, česnek, zázvor a chilli papričku, restujte cca 10 až 15 minut, dokud maso nezhnědne. Snižte teplotu. Přidejte mletý koriandr, sůl, kmín, kajenský pepř a kurkumu. Smažte dalších 5 minut. Vložte rajčata a brambory, přikryjte pokličkou a nechte 15 až 20 minut, doku brambory nezměknou.

Vařte, dokud omáčka lehce nezhoustne 10 až 15 minut. Nakonec posypejte garam masalou. Můžete ozdobit čerstvým koriandrem a proužky zázvoru.

asiafood_keema aloo_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení