Korejské Hot Wings

Korejské Hot Wings

Suroviny:
- 1 šálek sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku
- 3/4 šálku tmavě hnědého cukru
- 1/4 šálku kečupu
- 3 polévkové lžíce barbeque omáčky
- 2 polévkové lžíce mletého česneku
- 1 polévková lžíce rýžového vinného octa
- 1 polévková lžíce chilli-česnekové omáčky (nebo Sriracha)
- 1 a 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička asijského (opečeného) sezamového oleje
- 1 čajová lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 1 polévková lžíce vody
- 1 litr arašídového oleje na smažení nebo podle potřeby
- 2 kg kuřecích křídel
- 2 lžíce pepřového koření s citronem nebo podle chuti

Postup:
V hrnci smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, kečup, barbeque omáčku, česnek, ocet, chilli-česnekovou omáčku, pepř, sezamový olej a zázvor a přiveďte k varu.
Rozšlehejte kukuřičný škrob s vodou v malé misce a přimíchejte do připravené omáčky. Stáhněte z plotny a nechte stranou zchladnout a zhoustnout.
Rozpalte olej ve fritéze nebo hluboké pánvi na teplotu cca 180 °C.
Kuřecí křídla ochuťte pepřovým kořením s citronem.
Kuřecí křídla smažte po 6 až 8 kusech v rozpáleném oleji asi 6 až 8 minut tak, aby od kosti nezůstalo maso růžové. (Kuchyňský teploměr vložený do nejmasitější části křídla blízko ke kosti by měl ukazovat asi 74 °C).
Usmažená křídla vložte do velké mísy a pomocí naběračky přelijte hotovou omáčkou.

Korejské Hot Wings_web