Korejské Hot Wings

Korejské Hot Wings

Suroviny:
- 1 šálek sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku
- 3/4 šálku tmavě hnědého cukru
- 1/4 šálku kečupu
- 3 polévkové lžíce barbeque omáčky
- 2 polévkové lžíce mletého česneku
- 1 polévková lžíce rýžového vinného octa
- 1 polévková lžíce chilli-česnekové omáčky (nebo Sriracha)
- 1 a 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička asijského (opečeného) sezamového oleje
- 1 čajová lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 1 polévková lžíce vody
- 1 litr arašídového oleje na smažení nebo podle potřeby
- 2 kg kuřecích křídel
- 2 lžíce pepřového koření s citronem nebo podle chuti

Postup:
V hrnci smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, kečup, barbeque omáčku, česnek, ocet, chilli-česnekovou omáčku, pepř, sezamový olej a zázvor a přiveďte k varu.
Rozšlehejte kukuřičný škrob s vodou v malé misce a přimíchejte do připravené omáčky. Stáhněte z plotny a nechte stranou zchladnout a zhoustnout.
Rozpalte olej ve fritéze nebo hluboké pánvi na teplotu cca 180 °C.
Kuřecí křídla ochuťte pepřovým kořením s citronem.
Kuřecí křídla smažte po 6 až 8 kusech v rozpáleném oleji asi 6 až 8 minut tak, aby od kosti nezůstalo maso růžové. (Kuchyňský teploměr vložený do nejmasitější části křídla blízko ke kosti by měl ukazovat asi 74 °C).
Usmažená křídla vložte do velké mísy a pomocí naběračky přelijte hotovou omáčkou.

Korejské Hot Wings_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení