Mochi Matcha zmrzlina

Mochi matcha zmrzlina je lahodná japonská pochoutka. Tento dezert je obvykle podáván v malých koulích, které jsou lehce ochuceny cukrem, aby poskytovaly dokonalou rovnováhu mezi sladkostí a hořkostí. Mochi matcha zmrzlina je ideální letní pochoutka, která vám poskytne osvěžující pocit a dostatečnou dávku energie pro zvládnutí horkého dne.

Suroviny (10 koulí):

  • 10 malých kopečků vanilkové zmrzliny
  • půl šálku rýžové mouky z lepkavé rýže
  • půl šálku studené vody
  • špetka soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička prášku ze zeleného čaje matcha
  • 1 lžička kukuřičného škrobu nebo dle potřeby

Postup:

Z papírového plata na vajíčka oddělte víko. Plato vyložte potravinovou fólií. Do každého důlku pro vajíčko (10) dejte kopeček vanilkové zmrzliny. Přikryjte potravinovou fólií a dejte do mrazáku minimálně na 2 hodiny zmrazit.

V misce vhodné do mikrovlnné trouby smíchejte rýžovou mouku, vodu a sůl. Přidejte cukr a míchejte dokud nebude směs úplně hladká. Přidejte prášek ze zeleného čaje a dobře promíchejte.

Misku přikryjte potravinovou fólií a dejte do mikrovlnné trouby na 2 minuty. Misku vytáhněte, směs promíchejte, znovu přikryjte fólií a dejte do mikrovlnné trouby na cca 1,5 minuty nebo dokud nebude směs hustá a lepivá.

Pracovní plochu a těsto v misce lehce poprašte kukuřičným škrobem. Těsto na pracovní ploše rozválejte na obdélník cca 0,3 mm tlustý. Z obdélníku nakrájejte 10 stejných čtverců.

Vyjměte kopečky zmrzliny z mrazáku. Na čtverec těsta umístěte jeden kopeček zmrzliny. Kopeček obalte těstem, přebytečné těsto odřízněte. Takto obalte všechny kopečky zmrzliny. Každý obalený kopeček zmrzliny zabalte samostatně do potravinové fólie a dejte zmrazit minimálně na 2 hodiny.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz