Kokosové kari s tofu

Tento exotický pokrm je plný chuti a zdravých ingrediencí. Kokosové mléko, kari koření a tofu jsou hlavními složkami tohoto jídla. Je to skvělá volba pro vegetariány i vegany.

Suroviny (6 porcí): 

  • 2 svazky zelené cibule
  • cca 400 ml kokosového mléka
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • půl lžičky hnědého cukru
  • 1,5 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky chilli pasty
  • 450 g firm tofu, nakrájené na kostičky
  • 4 roma (švestková) rajčata, nakrájená
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na tenké plátky
  • 100 g čerstvých hub, nakrájených
  • 1/4 šálku čerstvé bazalky, nakrájené
  • 4 šálky bok choy, nakrájené (lze nahradit čerstvým špenátem)

Postup:

Z cibulky odkrojte bílou část a nakrájejte nadrobno. Zelenou část nakrájejte na větší kousky.

V pánvi zahřejte kokosové mléko, 3 lžíce sójové omáčky, hnědý cukr, kari, zázvor a chilli pastu. Přiveďte k varu.

Do pánve přidejte tofu, rajčata, žlutou papriku, houby a najemno nakrájenou cibulku. Zakryjte a za občasného míchání vařte 5 minut. Přidejte bazalku a bok choy. Dochuťte solí a zbylou sójovou omáčkou. Vařte dalších 5 minut nebo dokud nebude zelenina měkká, ale křupavá. Ozdobte zelenou cibulkou. Podávejte s rýží.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz