Grilované teriyaki kuře

Připravte si doma tenhle japonský poklad, jednoduché a rychle hotové teriyaki kuře vás bude bavit. Chutné je i druhý den a v letních měsících je skvělé třeba jen se salátem.

Suroviny (4 porce):

Postup:

V misce smíchejte teriyaki omáčku, citronovou šťávu, česnek a sezamový olej. Dobře promíchejte. Do plastového uzavíratelného sáčku vložte maso, vlijte připravenou marinádu. Sáček uzavřete a maso obalte v marinádě. Marinujte v lednici minimálně 1 hodinu.

Předehřejte gril na vysokou teplotu, rošt lehce naolejujte. Vyjměte maso z marinády, přebytečnou marinádu setřeste. Zbylou marinádu zlikvidujte.

Maso ugrilujte na rozpáleném grilu, cca 6 až 8 minut z každé strany. Aby zůstalo maso šťavnaté, je potřeba grilovat na vysokou teplotu a velmi rychle.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz