Připravte si doma tenhle japonský poklad, jednoduché a rychle hotové teriyaki kuře vás bude bavit. Chutné je i druhý den a v letních měsících je skvělé třeba jen se salátem.
Suroviny (4 porce):
- 1 šálek teriyaki omáčky
- 1/4 šálku citronové šťávy
- 2 lžičky nasekaného česneku
- 2 lžičky sezamového oleje
- 4 půlky kuřecích prsou bez kostí a kůže
Postup:
V misce smíchejte teriyaki omáčku, citronovou šťávu, česnek a sezamový olej. Dobře promíchejte. Do plastového uzavíratelného sáčku vložte maso, vlijte připravenou marinádu. Sáček uzavřete a maso obalte v marinádě. Marinujte v lednici minimálně 1 hodinu.
Předehřejte gril na vysokou teplotu, rošt lehce naolejujte. Vyjměte maso z marinády, přebytečnou marinádu setřeste. Zbylou marinádu zlikvidujte.
Maso ugrilujte na rozpáleném grilu, cca 6 až 8 minut z každé strany. Aby zůstalo maso šťavnaté, je potřeba grilovat na vysokou teplotu a velmi rychle.