Sečuánské krevety
Suroviny:
- 4 polévkové lžíce vody
- 2 polévkové lžíce kečupu
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 lžička medu
- 1/2 lžičky drceného červeného pepře
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 1/4 šálku nakrájené jarní cibulky
- 4 stroužky česneku, pasírovaný
- 350 g vařených krevet
Postup:
V misce smíchejte vodu, kečup, sojovou omáčku, kukuřičný škrob, med, drcený červený pepř a mletý zázvor. Dejte stranou.
Rozpalte olej ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Vmíchejte jarní cibulku a česnek, vařte 30 sekund. Přidejte krevety a promíchejte. Přimíchejte připravenou omáčku. Vařte a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.