Sečuánské krevety

Tento recept pro milovníky krevet nás přenese do Sečuánu. Nemusíte být přeborníkem na čínské provincie, abyste si mohli pochutnat na této jedinečné úpravě krevet. Mrkněte na recept a pusťte se do vaření.

Suroviny:
- 4 lžíce vody
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 lžička medu
- 1/2 lžičky drceného červeného pepře
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1/4 šálku nakrájené jarní cibulky
- 4 stroužky česneku, pasírovaný
- 350 g vařených krevet

Postup:
V misce smíchejte vodu, kečup, sójovou omáčku, kukuřičný škrob, med, drcený červený pepř a mletý zázvor. Dejte stranou.

Rozpalte olej ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Vmíchejte jarní cibulku a česnek, smažte 30 sekund. Přidejte krevety a promíchejte. Přimíchejte připravenou omáčku. Vařte a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz