UPOZORNĚNÍ: Z důvodů velkého přetížení přepravních společností se můžou prodlužovat dodací doby objednávek.

Vejce s brambory

Vejce s brambory

Suroviny:

  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 2 cibule, nasekané
  • 3 rajčata, na čtvrtky
  • 2 zelené chilli papričky
  • 2 lžičky česnekové pasty
  • 2 lžičky zázvorové pasty
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička garam masaly
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • špetka soli (nebo dle chuti)
  • 2 šálky vody
  • 1 velký brambor - vařený, loupaný a nakrájený na kostičky
  • 6 natvrdo vařených vajec, na čtvrtky
  • 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého koriandru

Postup:

Rozpalte polévkovou lžíci oleje v pánvi na mírné teplo. Přidejte cibuli a restujte asi 5 minut až zprůsvitní. Snižte teplotu na středně nízkou a nechte dalších o 10 minut.

Dejte smaženou cibuli do mísy, přidejte rajčata a zelené chilli papričky a rozmixujte do hladké pasty.

Rozpalte zbývající 2 polévkové lžíce oleje v pánvi na střední teplotu. Přidejte cibulovou směs. Restujte asi 2 až 3 minuty. Přidejte česnekovou pastu, zázvorovou pastu, koriandr, kmín, garam masalu, kurkumu, kajenský pepř a sůl. Restujte asi 5 minut.

Do pánve přilejte vodu a přiveďte omáčku k varu. Přidejte kostky brambor a vejce. Snižte teplotu na minimum a duste asi 10 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.

Před podáváním ozdobte koriandrem.

vejce s bramborem_web