Vietnamské Beef Pho

Vietnamské Pho vám určitě představovat nemusíme. Možná ale nevíte, jak si ho připravit doma. Dneska se to tedy dozvíte a můžete to s naším receptem hned vyzkoušet. 
 
 Suroviny (6 porcí): 
  • 4 litry hovězího vývaru
  • 1 velká cibule nakrájená na kroužky
  • 6 plátku z čerstvého zázvoru
  • 1 citronová tráva
  • 1 celá skořice
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 0,5 kg hovězí svíčkové na tenké plátky
  • 250 g fazolových klíčků
  • 1 šálek čerstvé bazalky
  • 1 šálek čerstvé máty
  • 1 šálek lístků koriandru
  • 3 čerstvé papričky jalapeno nakrájené na kroužky
  • 2 limety nakrájené na klíny
  • 200 g až 250 g rýžových nudlí
  • 1/2 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžička pikantní omáčky
  • 3 lžíce rybí omáčky
 
Postup:
Ve velkém hrnci na polévku smíchejte vývar, cibuli, zázvor, citronovou trávu, skořici a pepř. Přiveďte k varu, snižte teplotu a přikryjte. Vařte 1 hodinu.
Připravte rýžové nudle podle návodu na obale a nechte stranou. 
Do hlubokého talíře nebo misky kam budete polévku servírovat vložte: fazolové klíčky, koriandr, mátu, bazalku, chilli a limetku. Následně porci připravených rýžových nudlí a nakonec pár plátku hovězího syrového masa na tenké plátky. Zalijte vroucí polévkou a můžete servírovat. Vše si dochutíte připravenou kombinací hoisin, pikantní a rybí omáčky.
 
 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz