Od 29.7 do 2.8. máme dovolenou. Vaše objednávky budou expedovány po 5. srpnu.

Vietnamské Beef Pho

Vietnamské Pho vám určitě představovat nemusíme. Možná ale nevíte, jak si ho připravit doma. Dneska se to tedy dozvíte a můžete to s naším receptem hned vyzkoušet. 
 
 Suroviny (6 porcí): 
  • 4 litry hovězího vývaru
  • 1 velká cibule nakrájená na kroužky
  • 6 plátku z čerstvého zázvoru
  • 1 citronová tráva
  • 1 celá skořice
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 0,5 kg hovězí svíčkové na tenké plátky
  • 250 g fazolových klíčků
  • 1 šálek čerstvé bazalky
  • 1 šálek čerstvé máty
  • 1 šálek lístků koriandru
  • 3 čerstvé papričky jalapeno nakrájené na kroužky
  • 2 limety nakrájené na klíny
  • 200 g až 250 g rýžových nudlí
  • 1/2 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžička pikantní omáčky
  • 3 lžíce rybí omáčky
 
Postup:
Ve velkém hrnci na polévku smíchejte vývar, cibuli, zázvor, citronovou trávu, skořici a pepř. Přiveďte k varu, snižte teplotu a přikryjte. Vařte 1 hodinu.
Připravte rýžové nudle podle návodu na obale a nechte stranou. 
Do hlubokého talíře nebo misky kam budete polévku servírovat vložte: fazolové klíčky, koriandr, mátu, bazalku, chilli a limetku. Následně porci připravených rýžových nudlí a nakonec pár plátku hovězího syrového masa na tenké plátky. Zalijte vroucí polévkou a můžete servírovat. Vše si dochutíte připravenou kombinací hoisin, pikantní a rybí omáčky.
 
 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz