Wonton polévka

Tyto měsíce si doslova říkají o nějaký příjemně hřejivý pokrm. Uvařte si s naším receptem tradiční čínskou wonton polévku. Wonton knedlíčky jsou všem milovníkům asijské kuchyně dobře známé a vy je teď zvládnete připravit i u vás doma.

Suroviny (8 porcí):

  • 250 g vepřové panenky, nakrájené na malé kousky
  • 50 g loupaných krevet, jemně nasekaných
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 lžíce rýžového vína
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžička jemně nasekané zelené cibule
  • 1 lžička čerstvého zázvoru, jemně nasekaného
  • 24 ks čtverečků wonton těsta
  • 3 hrnky kuřecího vývaru
  • zelená cibulka, nakrájená

Postup:

Ve velké míse smíchejte vepřové maso, krevety, cukr, víno, sójovou omáčku, cibuli a zázvor. Dobře promíchejte a nechte 25 až 30 minut stát.

Doprostřed čtverečku těsta umístěte asi jednu čajovou lžičku náplně. Navlhčete všechny 4 okraje těsta vodou. Poté přeložte těsto přes náplň tak, abyste vytvořili trojúhelník. Pevně ​​přitiskněte okraje. Dva protilehlé vrcholy navlhčete vodou, spojte k sobě a přitlačte. Pokračujte, dokud nenaplníte všechny čtverce.

Kuřecí vývar přiveďte k varu. Vhoďte připravené wonton knedlíčky a vařte 5 minut. Ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou a podávejte.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz