Wonton polévka

Tyto měsíce si doslova říkají o nějaký příjemně hřejivý pokrm. Uvařte si s naším receptem tradiční čínskou wonton polévku. Wonton knedlíčky jsou všem milovníkům asijské kuchyně dobře známé a vy je teď zvládnete připravit i u vás doma.

Suroviny (8 porcí):

  • 250 g vepřové panenky, nakrájené na malé kousky
  • 50 g loupaných krevet, jemně nasekaných
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 lžíce rýžového vína
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžička jemně nasekané zelené cibule
  • 1 lžička čerstvého zázvoru, jemně nasekaného
  • 24 ks čtverečků wonton těsta
  • 3 hrnky kuřecího vývaru
  • zelená cibulka, nakrájená

Postup:

Ve velké míse smíchejte vepřové maso, krevety, cukr, víno, sójovou omáčku, cibuli a zázvor. Dobře promíchejte a nechte 25 až 30 minut stát.

Doprostřed čtverečku těsta umístěte asi jednu čajovou lžičku náplně. Navlhčete všechny 4 okraje těsta vodou. Poté přeložte těsto přes náplň tak, abyste vytvořili trojúhelník. Pevně ​​přitiskněte okraje. Dva protilehlé vrcholy navlhčete vodou, spojte k sobě a přitlačte. Pokračujte, dokud nenaplníte všechny čtverce.

Kuřecí vývar přiveďte k varu. Vhoďte připravené wonton knedlíčky a vařte 5 minut. Ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou a podávejte.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení