Sticky Asian Glazed Chicken

Sticky Asian Glazed Chicken je jemné a šťavnaté kuře obalené v lepkavé sladké asijské omáčce. Je to skvělá obměna kuřecího, milují ho malí i velcí a navíc je jeho příprava tak snadná. Pustíte se do vaření ještě dnes?

Suroviny (4 porce):

  • 1/2 šálku rýžového octa
  • 5 lžic medu
  • 1/3 šálku sójové omáčky (SilverSwan)
  • 1/4 šálku sezamového oleje z praženého sezamu
  • 3 lžíce chilli omáčky s česnekem
  • 3 lžíce mletého česneku
  • sůl podle chuti
  • 8 kuřecích stehen bez kostí a kůže
  • 1 lžíce nakrájené zelené cibulky

Postup:

Ocet, med, sójovou omáčku, sezamový olej, chilli omáčku, česnek a sůl ušlehejte v misce do hladka. Nalijte polovinu marinády do velkého uzavíratelného plastového sáčku. Kuřecí stehna vložte do sáčku s marinádou, vymačkejte ze sáčku všechen vzduch a uzavřete. Několikrát protřepejte, aby se kuře obalilo marinádou. Dejte na 1 hodinu do lednice, během této doby, jednou nebo dvakrát sáček otočte.

Předehřejte troubu na 220 °C.

Druhou polovinu marinády nalijte do hrnce, přiveďte k varu a za častého míchání 3 až 5 minut vařte, aby omáčka zhoustla. Vyjměte kuře ze sáčku, použitou marinádu zlikvidujte. Kuřecí stehna vložte do zapékací misky a potřete třetinou zahuštěné marinády.

Pečte 30 minut, po 10 minutách polejte maso výpekem. Nechte stát 5 nebo 10 minut, mezitím přiveďte zbývající marinádu k varu na 1 nebo 2 minuty. Maso na talíři polejte teplou marinádou a posypte zelenou cibulkou. Podávejte s rýží.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení