Chepala Pulusu

Chepala Pulusu

Suroviny:
- 1 kg kapra nakrájeného na větší kousky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce chilli prášku
- 1 lžíce mleté kurkumy
- 1 ½ lžičky soli
- ¼ šálku tamarindové dužiny
- 1 šálek teplé vody
- ¼ šálku oleje
- ½ lžičky semínek kmínu
- 1 velká cibule, nasekaná
- 1 ½ lžíce česnekové pasty
- 2 lžíce chilli prášku
- 2 lžíce mletého koriandru
- špetku soli (dle chuti)
- 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru (nebo dle chuti)

Postup:
Dejte rybu do mísy. Přidejte 1 lžíci oleje, 1 lžíci chilli prášku, kurkumu, 1 ½ lžičky soli a nechte marinovat alespoň 10 minut.

Vložte tamarindovou dužinu do mísy a zalijte teplou vodou. Vymačkejte šťávu.

Rozpalte 1/4 šálku oleje v pánvi na střední teplotu. Přidejte kmín a míchejte. Přidejte cibuli a restujte 5 až 10 minut, dokud cibule nebude průsvitná. Přidejte česnekovou pastu a vařte 3 minuty. Přidejte kapra, zakryjte pokličkou a vařte 5 minut.

Přimíchejte tamarindovou šťávu a přiveďte k varu. Kousky kapra otočte. Přidejte 2 lžíce chilli prášku, koriandr a sůl. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne

Nakonec ozdobte koriandrovými listy.

chepala pulusu_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení