Chepala Pulusu
Suroviny:
- 1 kg kapra nakrájeného na větší kousky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce chilli prášku
- 1 lžíce mleté kurkumy
- 1 ½ lžičky soli
- ¼ šálku tamarindové dužiny
- 1 šálek teplé vody
- ¼ šálku oleje
- ½ lžičky semínek kmínu
- 1 velká cibule, nasekaná
- 1 ½ lžíce česnekové pasty
- 2 lžíce chilli prášku
- 2 lžíce mletého koriandru
- špetku soli (dle chuti)
- 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru (nebo dle chuti)
Postup:
Dejte rybu do mísy. Přidejte 1 lžíci oleje, 1 lžíci chilli prášku, kurkumu, 1 ½ lžičky soli a nechte marinovat alespoň 10 minut.
Vložte tamarindovou dužinu do mísy a zalijte teplou vodou. Vymačkejte šťávu.
Rozpalte 1/4 šálku oleje v pánvi na střední teplotu. Přidejte kmín a míchejte. Přidejte cibuli a restujte 5 až 10 minut, dokud cibule nebude průsvitná. Přidejte česnekovou pastu a vařte 3 minuty. Přidejte kapra, zakryjte pokličkou a vařte 5 minut.
Přimíchejte tamarindovou šťávu a přiveďte k varu. Kousky kapra otočte. Přidejte 2 lžíce chilli prášku, koriandr a sůl. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne
Nakonec ozdobte koriandrovými listy.