Hovězí Samosa

Hovězí Samosa

Suroviny:
- 2 velké brambory, oloupané
- 1 šálek zmrazeného hrášku, rozmrazený
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- ½ lžičky kmínu (semena)
- 1 bobkový list, drcený
- 2 velké cibule, najemno nasekané
- 0,5 kg mletého hovězího masa
- 4 stroužky česneku, drcené
- 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 a ½ lžičky soli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička chilli prášku
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky mletého kardamomu
- 2 polévkové lžíce nasekané čerstvého koriandru
- 2 polévkové lžíce nasekané zelené chilli papričky
- olej na smažení
- 1 balení filo těsta

Postup:
Přiveďte k varu střední pánev lehce osolené vody. Přidejte brambory a hrášek. Vařte asi 15 minut, dokud brambory nejsou měkké. Slijte, rozmačkejte se a odložte stranou.

Ve velkém hrnci rozpalte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte semena kmínu a bobkový list. Přimíchejte cibuli a mleté hovězí maso. Připravujte asi 5 minut, dokud hovězí maso nebude rovnoměrně hnědé a cibule nebude měkká. Přidejte česnek a čerstvý kořen zázvoru. Dochuťte černým pepřem, solí, kmínem, koriandrem, kurkumou, chilli, skořicí a kardamomem. Přimíchejte bramborovou směs. Stáhněte z plotny a dejte chladit do lednice na dobu cca 1 hodiny.

Přimíchejte čerstvý koriandr a chilli papričky do bramborové směsi s hovězím. Umístěte asi 1 polévkovou lžíci směsi na každý kousek listu z filo těsta. Listy skládejte do trojúhelníku a okraje navlhčete a přitlačte k sobě.

Rozehřejte olej ve velkém hrnci na vysokou teplotu. Po dávkách smažte vytvořené trojúhelníčky asi po 3 minutách, do zlatohněda. Podávejte ještě teplé.

Hovězí Samosas_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení