Japonský pečený dort

Japonský pečený dort

Suroviny:

  • 1 balení smetanového sýra na kostičky
  • ½ šálku mléka
  • 3 lžíce nesoleného másla
  • 10 lžící polohrubé mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 6 žloutků
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 6 bílků
  • ¼ lžičky prášku do pečiva
  • ⅛ lžičky soli
  • 10 lžící cukru moučky

Postup:

Předehřejte troubu na 165 °C. Lehce vymažte na formu dort nebo vyložte pečícím papírem.

Vložte smetanový sýr a mléko do misky, nechte namočené po dobu 20 minut.

Smetanový sýr s mlékem a máslem rozehřejte ve dvojitém hrnci na vroucí vodě), často míchejte, dokud se směs nerozpustí, asi 5 minut. Odstraňte z tepla a úplně nechce zchladnout alespoň 15 minut.

Mouku a kukuřičný škrob společně prosejte do smetanové sýrové směsi; dobře promíchejte. Přidejte žloutky a citronovou šťávu a opět promíchejte.

Rozšlehejte vaječný bílek, prášek do pečiva a sůl společně v samostatné misce pomocí elektrického mixéru do pěny; přidejte cukr. Pokračujte v mixování, dokud se nevytvoří pěna.

Směs smetanového sýra přidejte do směsi vaječných bílků, dobře promíchejte. Nalijte do připravené formy. Umístěte ji dovnitř větší zapékací misky a naplňte ji vodou (okolo formy, asi do poloviny).

Pečte v předehřáté troubě asi 1 hodinu 10 minut, dokud není tvarohový koláč nahoře zlatohnědý. Vypněte troubu a nechte koláč v troubě dojít s pootevřenými dveřmi po dobu 1 hodiny. Servírujte plně vychlazený.

tvarohový dort_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení