Mleté hovězí

Mleté hovězí

Suroviny:

  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 5 stroužků česneku, pasírovaných
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 2 čajové lžičky sezamového oleje
  • ½ šálku sójové omáčky
  • ⅓ šálku hnědého cukru
  • ¼ lžičky drcené červené papriky
  • 6 jarních cibulek, nakrájené
  • 4 šálky horké vařené rýže
  • 1 lžíce opečených sezamových semínek

Postup:

Rozpalte velkou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte hovězí maso a restujte 5 až 7 minut, dokud nezhnědne. Vypusťte přebytečný tuk.

Přidejte česnek, zázvor a sezamový olej a míchejte asi 2 minuty. Dále přidejte sójovou omáčku, cukr a červenou papriku. Připravujte, dokud se část omáčky nevstřebá do hovězího masa, asi 7 minut. Přidejte 1/2 nakrájené jarní cibulky.

Podávejte hovězí maso na horké vařené rýži. Můžete ozdobit sezamovými semínky a zbývající jarní cibulkou nebo čímkoli na co budete mít zrovna chuť.

mleté hovězí_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení