Tom Ka Kai polévka

Tom Ka je jednou z nejznámějších thajských polévek a na rozdíl od mnoha dalších thajských pokrmů není pálivá, ale má velmi delikátní chuť.

Ingredience:
• 300 g kuřecích prsou
• 0,5 l kokosového mléka 
• 3 lžíce Tom Ka pasty 
• 1 plechovka hub – Straw mushrooms 
ústřicová omáčka 
• 2 lžíce rybí omáčky 
• lžíce cukru
• jarní cibulka
• čerstý koriandr

Příprava:
Nakrájené kuřečí maso naložíme na hodinu do ústřícové omáčky. Malé množství kokosového mléka necháme rozehřát v hrnci a rozmícháme v něm Tom Ka pastu.
Poté dolijeme zbytek mléka a přidáme trochu vody. Přidáme na čtvrtky pokrájené houby, kousky masa a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Vše povaříme. Na závěr polévku dochutíme rybí omáčkou, cukrem, jarní cibulkou a listy koriandru.

Tom Ka Kai

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení