Tom Ka Kai polévka

Tom Ka je jednou z nejznámějších thajských polévek a na rozdíl od mnoha dalších thajských pokrmů není pálivá, ale má velmi delikátní chuť.

Ingredience:
• 300 g kuřecích prsou
• 0,5 l kokosového mléka
• 3 lžíce Tom Ka pasty
• 1 plechovka hub – Straw mushrooms
• ústřicová omáčka
• 2 lžíce rybí omáčky
• lžíce cukru
• jarní cibulka
• čerstý koriandr

Příprava:
Nakrájené kuřečí maso naložíme na hodinu do ústřícové omáčky. Malé množství kokosového mléka necháme rozehřát v hrnci a rozmícháme v něm Tom Ka pastu.
Poté dolijeme zbytek mléka a přidáme trochu vody. Přidáme na čtvrtky pokrájené houby, kousky masa a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Vše povaříme. Na závěr polévku dochutíme rybí omáčkou, cukrem, jarní cibulkou a listy koriandru.