Od 29.7 do 2.8. máme dovolenou. Vaše objednávky budou expedovány po 5. srpnu.

Cá Kho Tộ

Máte rádi exotickou kuchyni? Zkuste si připravit tradiční vietnamské jídlo Cá Kho Tộ. Tento recept vám nabídne neuvěřitelnou chuť a vůni. Stačí jen nakrájet rybu, smíchat ingredience a nechat vařit. Vyzkoušejte to!

Suroviny:
- 2x 1/3 šálku vody, lze použít i kokosovou vodu
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 šalotky, nakrájené
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1,5 lžičky mletého černého pepře
- ¼ lžičky vloček červené papriky
- 1/3 šálku bílého cukru
- 1 kg filetů ze sumce
- 0,5 lžičky bílého cukru
- 1 lžíce čerstvé šťávy z limetky
- jarní cibulka nebo chilli papričky, nakrájené (na ozdobení)

Postup:
V malé misce smíchejte 1/3 šálku vody s rybí omáčkou a dejte stranou. V jiné misce smíchejte šalotku, česnek, pepř a paprikové vločky a odložte stranou.

Ve velké pánvi zahřejte další 1/3 šálku vody a 1/3 šálku cukru a míchejte, dokud není cukr zlatohnědý. Přimíchejte připravenou směs s rybí omáčkou a přiveďte k varu. Přidejte směs se šalotkou a vařte, dokud šalotka nezměkne. Poté vložte sumčí filety. Přiklopte a vařte, dokud není možné rybu lehce oddělit vidličkou, v průběhu vaření rybu otočte. Vyjměte rybu a odložte na talíř, přikryjte, aby nevychladla.

Zvyšte teplotu na maximum a vsypte do pánve ½ lžičky cukru. Přidejte šťávu z limetky. Přiveďte k varu a chvíli duste.

Hotovou omáčkou přelijte sumce a ozdobte jarní cibulkou nebo chilli papričkami.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz