Cá Kho Tộ

Cá Kho Tộ

Suroviny:
- 2x 1/3 šálku vody
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 cibule šalotky, nakrájené
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 a ½ lžičky mletého černého pepře
- ¼ lžičky vloček červené papriky
- 1/3 šálku bílého cukru
- 1 kg filetů ze sumce
- ½ lžičky bílého cukru
- 1 lžíce čerstvé šťávy z limetky
- jarní cibulka nebo chilli papričky, nakrájené (na ozdobení)

Postup:
V malé misce smíchejte 1/3 šálku vody s rybí omáčkou a dejte stranou. V jiné misce smíchejte šalotku, česnek, pepř a paprikové vločky a odložte stranou.

Na středním ohni rozehřejte další 1/3 šálku vody a 1/3 šálku cukru ve velké pánvi a míchejte, dokud není cukr zlatohnědý. Přimíchejte připravenou směs s rybí omáčkou a přiveďte k varu. Přidejte směs se šalotkou a vařte, dokud šalotka nezměkne. Poté vložte sumčí filety. Přiklopte a vařte cca 5 minut z každé strany, dokud není možné rybu lehce oddělit vidličkou. Vyjměte rybu a odložte na talíř, přikryjte, aby nevychladla.

Zvyšte teplotu na maximum a vsypte do pánve ½ lžičky cukru. Přidejte šťávu z limetky a veškerou omáčku z talíře odložené stranou. Přiveďte k varu a chvíli duste.

Hotovou omáčkou přelijte sumce a ozdobte jarní cibulkou nebo chilli papričkami.

ca kho to_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení