Tokneneng

Tokneneng

Suroviny:

  • 12 vajec
  • olej
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • grilovací jehla
  • ¼ šálku rýžového octa
  • ¼ šálku kečupu
  • ¼ šálku hnědého cukru
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 1 šálek polohrubé mouky
  • ½ šálku vody
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • červené a žluté potravinářské barvivo

 

Postup:

Vejce vložte do hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu, stáhněte z ohně a nechte vejce 15 minut stát v horké vodě. Poté vejce vyjměte z horké vody, ochlaďte pod studenou tekoucí vodou a oloupejte.

V hrnci smíchejte rýžový ocet, kečup, hnědý cukr a sójovou omáčku. Připravujte na středním ohni za stálého míchání asi 5 minut. Nechte vychladnout.

Připravte si těsto přidáním několika kapek červeného a žlutého potravinářského barviva do vody, abyste získali sytě oranžovou barvu. V míse smíchejte mouku se solí a pepřem; zalijte připravenou vodou a míchejte, dokud nerozmícháte hrudky.

Rozpalte olej ve wok pánvi na 190° C.

Vejce obalte do kukuřičného škrobu. Poté obalte do oranžového těsta. Napíchněte bambusovou špízovou jehlou a vhoďte do horkého oleje. Smažte asi 2 minuty na každou stranu, dokud těsto nebude křupavé. Vejce vyjměte děrovanou lžící a dejte na papírové utěrky.

tokneneng_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz