Tokneneng

Tokneneng

Suroviny:

  • 12 vajec
  • olej
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • grilovací jehla
  • ¼ šálku rýžového octa
  • ¼ šálku kečupu
  • ¼ šálku hnědého cukru
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 1 šálek polohrubé mouky
  • ½ šálku vody
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • červené a žluté potravinářské barvivo

 

Postup:

Vejce vložte do hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu, stáhněte z ohně a nechte vejce 15 minut stát v horké vodě. Poté vejce vyjměte z horké vody, ochlaďte pod studenou tekoucí vodou a oloupejte.

V hrnci smíchejte rýžový ocet, kečup, hnědý cukr a sójovou omáčku. Připravujte na středním ohni za stálého míchání asi 5 minut. Nechte vychladnout.

Připravte si těsto přidáním několika kapek červeného a žlutého potravinářského barviva do vody, abyste získali sytě oranžovou barvu. V míse smíchejte mouku se solí a pepřem; zalijte připravenou vodou a míchejte, dokud nerozmícháte hrudky.

Rozpalte olej ve wok pánvi na 190° C.

Vejce obalte do kukuřičného škrobu. Poté obalte do oranžového těsta. Napíchněte bambusovou špízovou jehlou a vhoďte do horkého oleje. Smažte asi 2 minuty na každou stranu, dokud těsto nebude křupavé. Vejce vyjměte děrovanou lžící a dejte na papírové utěrky.

tokneneng_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení