Tokneneng

Recept na Tokneneng je tu v celé své kráse, tak neváhejte a vyzkoušejte ho doma! Vaše chuťové buňky vám za to určitě poděkují.

Suroviny (4 porce):

  • 12 vajec
  • olej na smažení
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • grilovací jehla

Na omáčku:

Na těstíčko na obalování:

  • 1 šálek polohrubé mouky
  • ½ šálku vody
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • červené a žluté potravinářské barvivo

 

Postup:

Vejce vložte do hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu, stáhněte z ohně a nechte vejce 15 minut stát v horké vodě. Poté vejce vyjměte z horké vody, ochlaďte pod studenou tekoucí vodou a oloupejte.

V hrnci smíchejte rýžový ocet, kečup, hnědý cukr a sójovou omáčku. Zahřívejte na střední teplotě za stálého míchání asi 5 minut. Nechte vychladnout.

Připravte si těsto přidáním několika kapek červeného a žlutého potravinářského barviva do vody, abyste získali sytě oranžovou barvu. V míse smíchejte mouku se solí a pepřem, zalijte připravenou vodou a míchejte, dokud nerozmícháte hrudky.

Rozpalte olej ve wok pánvi na 190° C.

Vejce obalte v kukuřičném škrobu. Poté obalte v oranžovém těstíčku. Napíchněte na grilovací jehlu a vhoďte do horkého oleje. Smažte asi 2 minuty na každé straně, dokud těsto nebude křupavé. Vejce vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz