Tokneneng
Suroviny:
- 12 vajec
- olej
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- grilovací jehla
- ¼ šálku rýžového octa
- ¼ šálku kečupu
- ¼ šálku hnědého cukru
- 2 lžičky sójové omáčky
- 1 šálek polohrubé mouky
- ½ šálku vody
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- červené a žluté potravinářské barvivo
Postup:
Vejce vložte do hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu, stáhněte z ohně a nechte vejce 15 minut stát v horké vodě. Poté vejce vyjměte z horké vody, ochlaďte pod studenou tekoucí vodou a oloupejte.
V hrnci smíchejte rýžový ocet, kečup, hnědý cukr a sójovou omáčku. Připravujte na středním ohni za stálého míchání asi 5 minut. Nechte vychladnout.
Připravte si těsto přidáním několika kapek červeného a žlutého potravinářského barviva do vody, abyste získali sytě oranžovou barvu. V míse smíchejte mouku se solí a pepřem; zalijte připravenou vodou a míchejte, dokud nerozmícháte hrudky.
Rozpalte olej ve wok pánvi na 190° C.
Vejce obalte do kukuřičného škrobu. Poté obalte do oranžového těsta. Napíchněte bambusovou špízovou jehlou a vhoďte do horkého oleje. Smažte asi 2 minuty na každou stranu, dokud těsto nebude křupavé. Vejce vyjměte děrovanou lžící a dejte na papírové utěrky.