Od 29.7 do 2.8. máme dovolenou. Vaše objednávky budou expedovány po 5. srpnu.

Indické Chole Aloo Tikki

Indické Chole Aloo Tikki si zamilujete jako předkrm, skvělý prvek pro každou párty nebo jako poctivé hlavní jídlo. Vyzkoušejte sami a uvidíte, kde si najde tenhle chod své místo. 

Suroviny (4 porce):

  • 2 brambory
  • sůl (dle chuti)
  • mletý černý pepř (dle chuti)
  • 3,5 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • půl lžičky černého pepře
  • 2 celé hřebíčky
  • 2 malé sušené chilli papričky (lze vynechat)
  • 1 lžička kmínu
  • 2 bobkové listy
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • cca 1 cm čerstvého kořene zázvoru, nastrouhaný
  • 2 lžičky kari
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1 lžička vody
  • 1 rajče, nakrájené
  • 1 plechovka (450 ml) cizrny, okapané
  • 1 lžíce listů koriandru

Postup:

Uvařte brambory ve slupce. Nechte vychladnout a oloupejte je.

Vložte uvařené brambory do mísy, rozmačkejte je vidličkou. Přidejte kukuřičný škrob, zázvor, kmín, kajenský pepř, koriandr, sůl a pepř. Vše promíchejte. Namažte si ruce trochou rostlinného oleje a z bramborové směsi vytvořte rukama placičky o tloušťce cca 0,8 cm.

Rozpalte polévkovou lžíci rostlinného oleje na pánvi. Bramborové placičky smažte na rozpáleném oleji dozlatova, asi 3 minuty z každé strany. Vyjměte z pánve a udržujte placičky v teple.

V hmoždíři rozdrťte hřebíčky a černý pepř.

Zahřejte zbývající dvě polévkové lžíce rostlinného oleje na pánvi na středně vysokou teplotu. Přidejte kmín, bobkové listy a červené chilli papričky. Krátce promíchejte. Přidejte cibuli, zázvor a česnek. Smažte a míchejte, dokud cibule nezezlátne, asi 5 minut. Přidejte směs pepře a hřebíčku, kari a kurkumu.

Smíchejte rajčatový protlak s vodou. Do pánve vmíchejte zředěný rajčatový protlak a rajčata. Smažte dokud rajčata nezměknou, asi pět minut. Vmíchejte okapanou cizrnu a duste cca 10 minut.

Servírujte bramborové placky s cizrnovou omáčkou, ozdobte lístky koriandru.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz