Thajská arašídová omáčka

Žádná jiná kuchyně není tak bohatá na nejrůznější omáčky, jako ta asijská. Nemyslíme ale zrovna omáčku s knedlíkem. Vyzkoušejte si doma přípravu vyhlášené thajské arašídové omáčky. Pokud jste ji už někdy ochutnali, víte, jak návyková je. A pokud ne, je nejvyšší čas ji ochutnat. Skvěle doplní třeba i vaší letní grilovačku.

Suroviny:

  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce arašídového másla (s kousky arašídů)
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 čajová lžička česneku v prášku
  • ⅛ čajové lžičky mletého zázvoru
  • ⅛ čajové lžičky kajenského pepře

Postup:

Smíchejte ocet, sójovou omáčku, arašídové máslo, hnědý cukr, česnekový prášek, zázvor, kajenský pepř a vše dejte do hrnce na střední teplotu. Připravujte asi 5 minut, dokud se hnědý cukr nerozpustí a omáčka nebude zcela hladká.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz