Hovězí maso po sečuánsku

Tento recept potěší všechny, kteří na asijské kuchyni oceňují hlavně její pálivost. Uvařte si s námi autentické hovězí po sečuánsku a užijte si kouzlo asijské pálivosti i vůně koření.

Suroviny (6 porcí):

  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1/4 lžičky drcené červené chilli papriky
  • 450 g hovězí svíčkové nakrájené na proužky o velikosti sousta
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • brokolice, rozebraná na růžičky
  • 2 malé cibule nakrájené na měsíčky
  • 227 g vodních kaštanů, okapaných
  • 1/4 šálku kuřecího vývaru
  • půl šálku arašídů

Postup:

Smíchejte sójovou omáčku, kukuřičný škrob, česnek a drcenou červenou papriku v nekovové misce. Přidejte maso a promíchejte, aby se maso obalilo směsí. Misku přikryjte, dejte do lednice a nechte maso marinovat 20 minut.

Ve woku nebo velké pánvi rozpalte olej na vysokou teplotu. Hovězí maso opečte na rozpáleném oleji, cca 5 minut. Přidejte brokolici, cibuli a vodní kaštany, smažte a míchejte, cca 2 minuty. Vše zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vmíchejte arašídy,  prohřejte cca 1 minutu, podávejte s rýží.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz