UPOZORNĚNÍ: Z důvodů velkého přetížení přepravních společností se můžou prodlužovat dodací doby objednávek.

Matar Pulao

Matar Pulao

Suroviny:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 4 kousky hřebíčku celého
- 3 černá semena kardamomu
- 6 kuliček černého pepře
- 2 tyčinky skořice celé
- 1 lžičky česnekového koření v prášku
- 2 lžíce vody
- 1 sáček mraženého zeleného hrášku (rozmrazený)
- 2 šálky syrové rýže Basmati
- 4 šálky vody
- sůl a dochucení

Postup:
Rozehřejte olej v hluboké pánvi na nízké teplotě. Přidejte hřebíček, semena kardamomu, pepř a skořici. Pár minut snažte, aby se zvýraznila vůně koření. Smíchejte česnekový prášek a 2 lžíce vody tak, aby se vytvořila pasta a přidejte do pánve s kořením.

Přidejte hrášek, zakryjte a připravujte po dobu cca 5 minut.

Nalijte do pánve zbývající 4 šálky vody a přidejte rýži. Lehce osolte. Přiveďte k varu, zakryjte a vařte cca 15 minut, dokud rýže nevsákne všechnu vodu a nezměkne. Před podáváním můžete ještě dochutit solí.

 matar pulao_web