Matar Pulao

Matar Pulao

Suroviny:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 4 kousky hřebíčku celého
- 3 černá semena kardamomu
- 6 kuliček černého pepře
- 2 tyčinky skořice celé
- 1 lžičky česnekového koření v prášku
- 2 lžíce vody
- 1 sáček mraženého zeleného hrášku (rozmrazený)
- 2 šálky syrové rýže Basmati
- 4 šálky vody
- sůl a dochucení

Postup:
Rozehřejte olej v hluboké pánvi na nízké teplotě. Přidejte hřebíček, semena kardamomu, pepř a skořici. Pár minut snažte, aby se zvýraznila vůně koření. Smíchejte česnekový prášek a 2 lžíce vody tak, aby se vytvořila pasta a přidejte do pánve s kořením.

Přidejte hrášek, zakryjte a připravujte po dobu cca 5 minut.

Nalijte do pánve zbývající 4 šálky vody a přidejte rýži. Lehce osolte. Přiveďte k varu, zakryjte a vařte cca 15 minut, dokud rýže nevsákne všechnu vodu a nezměkne. Před podáváním můžete ještě dochutit solí.

 matar pulao_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení