Stir-fry kuře

Spousta křupavé zeleniny, asijsky dobré kuře a chod, který vás bude bavit, protože pokaždé může být trochu jiný. Přesto vždy neomylně skvělý. Připravte si s naším receptem stir-fry kuře a popusťte uzdu své fantazii při ladění chutí a barev.

Suroviny (6 porcí):

  • 2 šálky bílé rýže
  • 2/3 šálku sójové omáčky
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1/4 lžičky sušené červené papriky
  • 3x kuřecí prsa bez kůže, nakrájené na tenké nudličky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 zelená paprika nakrájená na proužky
  • 1 plechovka vodních kaštanů, okapaných a nakrájených
  • 1 brokolice, rozdělená na růžičky
  • 1 šálek nakrájené mrkve
  • 1 cibule, nakrájená na velké kousky
  • 1 lžíce sezamového oleje

Postup:

Rýži uvařte podle návodu.

Smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr a kukuřičný škrob v malé misce, míchejte do hladka. Přidejte zázvor, česnek a červenou papriku. Kousky kuřecích prsou vložte do marinády a dejte do lednice alespoň na 15 minut.

Zahřejte 1 lžíci sezamového oleje ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Přidejte papriku, vodní kaštany, brokolici, mrkev a cibuli, smažte a míchejte dokud vše nezměkne, asi 5 minut. Vyjměte zeleninu z pánve a udržujte ji v teple.

Vyjměte kuře z marinády, zbytek marinády si ponechte. Zahřejte 1 polévkovou lžíci sezamového oleje na pánvi na středně vysokou teplotu. Přidejte kuřecí maso, smažte ho a míchejte, dokud uvnitř lehce nezrůžoví, asi 2 minuty na každé straně. Přidejte zeleninu a zbylou marinádu na pánev. Přiveďte k varu, vařte a míchejte, dokud není maso hotové a zelenina měkká, 5 až 7 minut. Podávejte s rýží.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení