Medové krevety s vlašskými ořechy - Honey Walnut Shrimps

Uvařte s námi dnes ve stylu luxusních hongkongských restaurací. Pokud milujete krevety, tenhle způsob přípravy možná ještě neznáte a mohl by vás bavit. Vyzkoušejte Honey Walnut Shrimps - medové krevety s vlašskými ořechy. Sladké chutě nejsou u hlavních jídel s asijským původem výjimkou. A tohle určitě stojí za vyzkoušení.

Suroviny (4 porce):

  • 1 šálek vody
  • 2/3 šálku bílého cukru
  • půl šálku vlašských ořechů
  • 4 bílky
  • 2/3 šálku mochiko (mouka z lepkavé rýže)
  • 1 šálek rostlinného oleje na smažení
  • cca 450 g oloupaných krevet
  • 1/4 šálku majonézy
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce slazeného kondenzovaného mléka

Postup:

Do malého hrnce dejte cukr a vodu, promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte vlašské ořechy, vařte 2 minuty. Sceďte, ořechy dejte na plech, aby oschly.

Bílky dejte do misky, vyšlehejte do pěny, přidejte mochiko, promíchejte. Výsledná konzistence by měla být pastovitá.

V hluboké pánvi rozehřejte olej. Krevety namáčejte v mochiko těstíčku a postupně smažte v rozpáleném oleji do zlatova, asi 5 minut. Nechte okapat na papírové utěrce.

V misce smíchejte majonézu, med a kondenzované mléko. Vložte usmažené krevety, promíchejte, aby se krevety obalily omáčkou. 

Na talíři krevety posypte vlašskými ořechy.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz