Medové krevety s vlašskými ořechy - Honey Walnut Shrimps

Uvařte s námi dnes ve stylu luxusních hongkongských restaurací. Pokud milujete krevety, tenhle způsob přípravy možná ještě neznáte a mohl by vás bavit. Vyzkoušejte Honey Walnut Shrimps - medové krevety s vlašskými ořechy. Sladké chutě nejsou u hlavních jídel s asijským původem výjimkou. A tohle určitě stojí za vyzkoušení.

Suroviny (4 porce):

  • 1 šálek vody
  • 2/3 šálku bílého cukru
  • půl šálku vlašských ořechů
  • 4 bílky
  • 2/3 šálku mochiko (mouka z lepkavé rýže)
  • 1 šálek rostlinného oleje na smažení
  • cca 450 g oloupaných krevet
  • 1/4 šálku majonézy
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce slazeného kondenzovaného mléka

Postup:

Do malého hrnce dejte cukr a vodu, promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte vlašské ořechy, vařte 2 minuty. Sceďte, ořechy dejte na plech, aby oschly.

Bílky dejte do misky, vyšlehejte do pěny, přidejte mochiko, promíchejte. Výsledná konzistence by měla být pastovitá.

V hluboké pánvi rozehřejte olej. Krevety namáčejte v mochiko těstíčku a postupně smažte v rozpáleném oleji do zlatova, asi 5 minut. Nechte okapat na papírové utěrce.

V misce smíchejte majonézu, med a kondenzované mléko. Vložte usmažené krevety, promíchejte, aby se krevety obalily omáčkou. 

Na talíři krevety posypte vlašskými ořechy.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení