Napa Cabbage salát

Pokud si potrpíte na asijské saláty, zbystřete. Je čas na nový recept, který přináší lahodnou křupavou kombinaci zeleniny, oříšků a nudlí, která je v teplých dnech nepřekonatelná. Jakkoliv všedně to zní, Napa Cabbage salát je po asijskou dobrá záležitost a stojí za ochutnání.

Suroviny (6 porcí):

  • 1 hlávka zelí napa (pekingské zelí)
  • 1 svazek nasekané zelené cibule
  • 1/3 šálku másla
  • 1 balení ramen nudlí (cca 85 g), nalámané na malé kousky
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 šálek loupaných mandlí
  • 1/4 šálku jablečného octu
  • 3/4 šálku rostlinného oleje
  • 1/2 šálku bílého cukru
  • 2 lžíce sójové omáčky

Postup: 

Hlávku zelí nakrájejte najemno, nesekejte. Smíchejte zelenou cibulku a zelí ve velké míse, přikryjte a uložte do chladu. 

Předehřejte troubu na 175 °C

Připravte křupky: v hrnci rozpusťte máslo, přidejte ramen nudle, sezamová semínka a mandle. Promíchejte. Lžící naneste směs na plech a pečte křupky v předehřáté troubě na 175 °C asi 7 až 10 minut, často otáčejte, abyste se ujistili, že se nepřipálí. Když jsou opečené, vyjměte je z trouby.

Připravte dresink: v malém hrnci rozehřejte ocet, olej, cukr a sójovou omáčku. Směs přiveďte k varu, nechte vařit 1 minutu. Odstraňte hrnec z ohně a nechte vychladnout.

Těsně před podáváním smíchejte dresink, křupky a zelí. Podávejte hned, nebo se křupky rozmočí.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení