Steak z hovězí plece

Steak z hovězí plece

Suroviny:

  • 1 kg steaku z hovězí plece
  • ½ šálku sojové omáčky
  • ¼ šálku vinného octa
  • ¼ šálku hnědého cukru
  • ¼ šálku nakrájené jarní cibulky
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžíce prášku hořčice
  • 2 lžíce sezamových semínek (volitelně)

Postup:

V míse smíchejte sójovou omáčku, ocet, hnědý cukr, jarní cibulku, česnek a hořčičný prášek; dejte do uzavíratelného plastového sáčku. Přidejte steak, vytlačte přebytečný vzduch a sáček uzavřete. Marinujte v chladničce 3 až 4 hodiny.

Vyjměte steak z marinády. Zahřejte pánev na středně vysokém ohni. Přidejte steak a opékejte asi 1 minutu z každé strany. Poté restujte ještě asi 5 minut navíc na každou stranu. Stáhněte z plotny a před krájením nechte steak odpočívat 3 až 5 minut. Můžete posypat sezamovými semínky.

steak z hovězí plece_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz