Steak z hovězí plece

Steak z hovězí plece

Suroviny:

  • 1 kg steaku z hovězí plece
  • ½ šálku sojové omáčky
  • ¼ šálku vinného octa
  • ¼ šálku hnědého cukru
  • ¼ šálku nakrájené jarní cibulky
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžíce prášku hořčice
  • 2 lžíce sezamových semínek (volitelně)

Postup:

V míse smíchejte sójovou omáčku, ocet, hnědý cukr, jarní cibulku, česnek a hořčičný prášek; dejte do uzavíratelného plastového sáčku. Přidejte steak, vytlačte přebytečný vzduch a sáček uzavřete. Marinujte v chladničce 3 až 4 hodiny.

Vyjměte steak z marinády. Zahřejte pánev na středně vysokém ohni. Přidejte steak a opékejte asi 1 minutu z každé strany. Poté restujte ještě asi 5 minut navíc na každou stranu. Stáhněte z plotny a před krájením nechte steak odpočívat 3 až 5 minut. Můžete posypat sezamovými semínky.

steak z hovězí plece_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení