Paneer

Není sýr, jako sýr. Ochutnali jste někdy Paneer? Tenhle středně tvrdý indický sýr si s naším receptem můžete připravit i doma.

Suroviny:

  • 4 hrnky mléka
  • 1 polévková lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy

Postup:

V hrnci smíchejte mléko, jogurt, sůl a cukr. Zahřejte na středním ohni a připravujte za občasného míchání. Jakmile mléko začne vařit (na okrajích bude bublat), vmíchejte citronovou šťávu.

Sundejte z ohně a nalijte do sítka vyloženého tenkou tkaninou. Zvedněte látku za čtyři rohy a pověste nad umyvadlo, aby mohla voda ze sýru odtékat. Nechte 30 minut až 1 hodinu. Po scezení vložte sýr ještě v utěrce do mísy a dejte vychladit. Později můžete konzumovat.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení