Char Siu

Char Siu

Suroviny:

  • 2 vepřové panenky
  • ½ šálku sójové omáčky
  • ⅓ šálku medu
  • ⅓ šálku kečupu
  • ⅓ šálku hnědého cukru
  • ¼ šálku čínského rýžového vína
  • 2 lžíce hoisin omáčky
  • ½ lžičky červeného potravinářského barviva (volitelně)
  • 1 čajová lžička čínského koření pěti vůní (volitelně)

Postup:

Nakrájejte vepřové maso na proužky dlouhé a vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku.

Smíchejte sójovou omáčku, med, kečup, cukr, rýžové víno, hoisin omáčku, červené potravinářské barvivo a koření pěti vůní v hrnci na středně nízkém ohni. Restujte 2 až 3 minuty. Nalijte marinádu do sáčku s vepřovým masem, vytlačte vzduch a utěsněte. Několikrát promíchejte, aby se všechny kousky vepřového masa obalily marinádou.

Marinujte vepřové maso v lednici, minimálně 2 hodiny (můžete i přes noc).

Předehřejte venkovní gril na středně vysokou teplotu a lehce naolejujte rošt.

Vyjměte vepřové maso z marinády a protřepejte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.

Připravujte vepřové maso na předehřátém grilu po dobu 20 minut. Vložte malou nádobu s vodou na gril a pravidelně maso otáčejte, dokud nebude upečené, připravujte asi 1 hodinu.

Char Siu_web_1

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení