Som Tam Malakor

Som Tam Malakor

 

Suroviny:

  • ¼ šálku arašídů
  • 2 thajské chilli papričky, nasekané
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sušených krevet
  • 1 lžíce bílého cukru
  • Šťáva ze 2 středních limetek
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 střední zelená papája – oloupaná a nakrájená na tenké proužky
  • 1 šálek cherry rajčat, rozpůlených (volitelně)
  • ¼ šálku čerstvé zelené fazolky, nakrájené
  • ½ střední mrkve, nakrájené (volitelně)
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup:

Předehřejte troubu na 175 stupňů C. Umístěte arašídy na plech. Dejte do trouby a pečte 7 až 8 minut. Nechte 5 minut vychladnout.

Pečené arašídy, thajské chilli, česnek, sušené krevety a cukr dejte do misky a podrťte. Přidejte limetkovou šťávu a rybí omáčku a připravte dresing.

Přidejte papáju, rajčata, fazolky a mrkev. Dochuťte solí a pepřem. Můžete přidat také kousky limetky.

Som Tam Malakor_web_2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz