Lumpia Mollica

Lumpia Mollica

Suroviny:

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 žlutá cibule
  • 1 velký řapíkatý celer, najemno nasekaný
  • 1 velká mrkev, najemno nasekaná
  • sůl podle chuti
  • 1 kg mletého vepřového masa
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžička vloček červené papriky
  • 1 čajová lžička česneku v prášku
  • ½ čajové lžičky mleté kurkumy
  • ½ čajové lžičky mletého zázvoru
  • ½ čajové lžičky mletého kmínu
  • ½ čajové lžičky mletého koriandru
  • ¼ lžičky semínek celeru
  • 2 balení wrapů (hotové placičky lumpia)
  • 1 litr rostlinného oleje na smažení

Postup:

Rozpalte 1 lžíci rostlinného oleje ve velké pánvi na středně nízké teplotě. Restujte cibuli, celer a mrkev, 5 až 7 minut. Dochuťte solí. Přidejte mleté vepřové maso a česnek. Pokračujte v restování, dokud vepřové maso nebude osmažené (nesmí být růžové). Můžete dále ochutit solí. Vypusťte přebytečnou mastnotu a vmíchejte vločky červené papriky, česnekový prášek, kurkumu, zázvor, kmín, koriandr a semínka celeru. Odložte stranou a nechte vychladnout.

Umístěte asi 1 polévkovou lžíci vepřové směsi na lumpiový obal (placku). Zamotejte tak, abyste vytvořili ruličku. Pro pevnější spojení konce těsta lehce namočte. Totéž opakujte se zbývající náplní a wrapy.

Rozpalte 1 litr rostlinného oleje v hluboké fritéze nebo velké pánvi na teplotu 175° Celsia. Smažte ruličky 4 až 6 minut do zlatohněda. Sceďte a podávejte.

Lumpia Mollica_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení