Mie Goreng

Mie Goreng

Suroviny:

  • 3 balení nudlí
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 0,5 kg kuřecích prsou nakrájených na proužky – lze alternativně použít krevety
  • 1 čajová lžička olivového oleje
  • 1 lžička česnekové soli
  • 1 špetka mletého černého pepře (nebo podle chuti)
  • ½ šálku nakrájené cibule šalotky
  • 5 stroužků česneku, nasekaný
  • 1 šálek strouhaného zelí
  • 1 šálek strouhané mrkve
  • 1 šálek nakrájených čerstvých hub
  • ¼ šálku sojové omáčky
  • ¼ šálku sladké sójové omáčky (indonéský kecap manis)
  • ¼ šálku ústřicové omáčky
  • sůl a pepř na dochucení

 

Postup:

Uvařte nudle a pokapejte 1 lžící rostlinného oleje. Dejte stranou.

Vložte kuřecí nudličky do misky a promíchejte s olivovým olejem, česnekovou solí a černým pepřem. Na wok pánvi rozpalte na silném ohni 1 lžíci oleje a restujte kuřecí maso (krevety) asi 5 minut. Přimíchejte šalotku a česnek, orestujte. Přidejte zelí, mrkev a houby a restujte dalších asi 5 minut.

Vmíchejte nudle, sójovou omáčku, sladkou sójovou omáčku a ústřicovou omáčku. Směs můžete ješte chvilku připravovat, posypte solí a pepřem a podávejte horké.

Mie Goreng_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz