Shakkara

Už jste slyšeli o Sakkara pongalTenhle jihoindický rýžový dezert je plný jedinečných chutí a mohl by se velmi snadno stát vaším oblíbencem. Tak mu dejte šanci s naším receptem.

Suroviny:

  • ½ šálku ghí (přepuštěného másla)
  • ¼ šálku kešu ořechů
  • ¼ šálku rozinek
  • ½ šálku loupané žluté čočky
  • 1 šálek rýže basmati
  • 1 ½ šálku mléka
  • 1 šálek třtinového cukru
  • ½ šálku bílého cukru
  • ½ čajové lžičky mletého kardamomu
  • 1 špetka jedlého kafru

Postup:

Ghí rozpusťte ve velké pánvi na středním ohni; restujte kešu a rozinky asi 5 minut. Vyjměte je z pánve a dejte stranou. Na pánev přidejte čočku a smažte. Poté vmíchejte rýži, mléko, třtinový a bílý cukr. Snižte teplotu na minimum a vařte asi 30 minut, dokud rýže nezměkne. Podle potřeby přidávejte vodu. Ke směsi vmíchejte kešu, rozinky, kardamom a jedlý kafr.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení