Shakkara

Už jste slyšeli o Sakkara pongalTenhle jihoindický rýžový dezert je plný jedinečných chutí a mohl by se velmi snadno stát vaším oblíbencem. Tak mu dejte šanci s naším receptem.

Suroviny:

  • ½ šálku ghí (přepuštěného másla)
  • ¼ šálku kešu ořechů
  • ¼ šálku rozinek
  • ½ šálku loupané žluté čočky
  • 1 šálek rýže basmati
  • 1 ½ šálku mléka
  • 1 šálek třtinového cukru
  • ½ šálku bílého cukru
  • ½ čajové lžičky mletého kardamomu
  • 1 špetka jedlého kafru

Postup:

Ghí rozpusťte ve velké pánvi na středním ohni; restujte kešu a rozinky asi 5 minut. Vyjměte je z pánve a dejte stranou. Na pánev přidejte čočku a smažte. Poté vmíchejte rýži, mléko, třtinový a bílý cukr. Snižte teplotu na minimum a vařte asi 30 minut, dokud rýže nezměkne. Podle potřeby přidávejte vodu. Ke směsi vmíchejte kešu, rozinky, kardamom a jedlý kafr.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz