Rava Laddu

Jak sladké je příliš sladké? Tuhle otázku si možná položíte, když poprvé ochutnáte dezert původem z Indie, známý pod názvem Rava Laddu. My pro všechny milovníky sladkého přinášíme recept, ve kterém si množství cukru upravíte podle sebe. Za zkoušku tahle sladkost rozhodně stojí.

Suroviny:

  • 6 šálků krupicové mouky
  • 7 šálků bílého cukru
  • 1 ½ lžíce mletého kardamomu
  • ½ hrnku ghí (přepuštěného másla)
  • ⅓ šálku kešu ořechů
  • 1 šálek horkého mléka

Postup:

Rozpalte pánev na střední až středně vysokou teplotu. Přidejte krupici a za stálého míchání opékejte. Přidejte cukr a pokračujte v restování asi 10 minut.

Zahřejte malé množství ghí másla na samostatné pánvi na středním ohni. Přidejte kešu a restujte asi 10 minut, dokud nebudou lehce opečené. Kešu přidejte ke krupici spolu se zbývajícím ghí. Do krupice postupně vmíchejte horké mléko, dokud nebude dostatečně husté, aby se bylo možné ze směsi vytvarovat koule. Stáhněte z tepla a tvarujte kuličky velikosti dlaně. Nechte vychladnout a podávejte.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz