Shaki Tukra

Další sladká záležitost na váš stůl, navíc ideální pro větší párty a večírky. U Shahi Tukra je totiž nakonec docela jedno, pro kolik lidí ho připravujete. Přesvědčte se sami, jestli vás okouzlí.

Suroviny:

  • 1 litr oleje na smažení
  • 8 krajíců bílého chleba nakrájené na čtverce a s odstraněnými kůrkami
  • ¼ šálku kešu ořechů
  • ¼ šálku nakrájených mandlí
  • 2 lžíce pistáciových ořechů
  • 1 ¼ šálku plnotučného mléka
  • 5 lžic neslazeného kondenzovaného mléka
  • ¾ hrnku bílého cukru
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 špetka šafránu

Postup:

Zahřejte olej v hluboké fritéze nebo velké pánvi na 175 °C. Plátky chleba smažte na rozpáleném oleji do zlatohnědé barvy; dejte na talíř vyložený papírovými utěrkami. Na rozpáleném oleji orestujte kešu, mandle a pistáciové ořechy dozlatova; vyjměte z oleje a nechte vychladnout. Nakrájejte nahrubo.

Přiveďte mléko k mírnému varu v pánvi se silným dnem (či v hrnci) na středně nízké teplotě; pokračujte ve vaření, dokud se objem mléka nesníží asi na polovinu. Nalijte kondenzované mléko do pánve a přidejte cukr, kardamom a šafrán. Duste 5 až 10 minut. Odstraňte z tepla a nechte úplně vychladnout.

Smažené kousky chleba rozmístěte do mělké misky dostatečně velké, aby mohly být položeny v jedné vrstvě. Chléb rovnoměrně zalijte mléčnou směsí. Nasekané ořechy rozložte po chlebu. Vychlaďte alespoň 1 až 2 hodiny.

Tip: Můžete nahoru přidat také rozinky.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení