Indická ryba na hořčici
Suroviny:
- 3 polévkové lžíce hořčičných semínek
- 5 zelených chilli papriček nakrájených na kostičky
- ¼ šálku rostlinného oleje
- 4 nasekané středně velké cibule
- 1 čajová lžička chilli koření
- 1 čajová lžička mleté kurkumy
- sůl podle chuti
- 1/3 šálku vody
- 1 kg lososa nakrájeného na kousky
Postup:
Vložte hořčičná semínka a chilli papričky do mísy a rozdrťte tak, abyste vytvořili jemnou pastu.
Rozehřejte olej ve velké pánvi na mírném ohni a dozlatova osmahněte cibuli. Přimíchejte chilli-hořčičnou pastu, chilli koření, kurkumu a sůl. Přidejte vodu a zamíchejte. Do směsi vložte lososa. Snižte teplotu na minimum a vařte, dokud se většina kapaliny neodpaří a rybu nelze lehce odloupnou vidličkou.