UPOZORNĚNÍ: Z důvodů velkého přetížení přepravních společností se můžou prodlužovat dodací doby objednávek.

Sabzi Polo

Sabzi Polo

Suroviny:
- 4 šálky dlouhozrnné rýže
- 6 šálků vody na rýži
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 šálku vody
- 1 svazek čerstvého kopru, nasekaný
- 1 svazek čerstvé petržele, nasekané
- 1 svazek čerstvého koriandru, nasekaný
- 2 šálky čerstvých nebo zmrazených fava fazolí
- mletá kurkuma na dochucení (dle chuti)
- mletá skořice na dochucení (dle chuti)
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře

Postup:
Uvařte rýži a dejte ji na pánev. Přidejte 1/2 šálku vody a olej. Přimíchejte kopr, petržel, koriandr, fava fazole, kurkumu, skořici, sůl a pepř. Smažte rýži na středním ohni cca 5 minut. Snižte teplotu na minimum.

Zakryjte a nechte připravovat dalších cca 40 až 45 minut. Hotovou rýži můžete servírovat.

Pozn.: Je běžné, že se rýže na dně pánve lehce připálí.

Sabzi Polo_web