Sabzi Polo
Suroviny:
 - 4 šálky dlouhozrnné rýže
 - 6 šálků vody na rýži
 - 3 lžíce rostlinného oleje
 - 1/2 šálku vody
 - 1 svazek čerstvého kopru, nasekaný
 - 1 svazek čerstvé petržele, nasekané
 - 1 svazek čerstvého koriandru, nasekaný
 - 2 šálky čerstvých nebo zmrazených fava fazolí
 - mletá kurkuma na dochucení (dle chuti)
 - mletá skořice na dochucení (dle chuti)
 - 1 lžička soli
 - 1 lžička pepře
Postup:
 Uvařte rýži a dejte ji na pánev. Přidejte 1/2 šálku vody a olej. Přimíchejte kopr, petržel, koriandr, fava fazole, kurkumu, skořici, sůl a pepř. Smažte rýži na středním ohni cca 5 minut. Snižte teplotu na minimum.
Zakryjte a nechte připravovat dalších cca 40 až 45 minut. Hotovou rýži můžete servírovat.
Pozn.: Je běžné, že se rýže na dně pánve lehce připálí.

