Restovaný lilek

Restovaný lilek

Suroviny:

  • 2 dlouhé lilky, na kostičky
  • 1 a ½ lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce bílého cukru
  • 1 zelená chilli paprička, nakrájená
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • ½ lžičky chilli oleje nebo podle chuti
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Postup:
Vložte kostky lilku do velké mísy a posypte solí. Naplňte dostatečným množstvím vody a nechte 30 minut stát. Dobře opláchněte a vysušte.

V malé misce smíchejte sójovou omáčku, červený vinný ocet, cukr, papričku, kukuřičný škrob a chilli olej. Omáčku odložte stranou.

Rozehřejte rostlinný olej ve velkém nebo wok pánvi na středně vysokou teplotu. Lilek restujte 5 až 10 minut, dokud není měkký a nezačne hnědnout. Přidejte připravenou omáčku a restujte, dokud omáčka není hustá. Podávejte okamžitě.

grilovaný lilek_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení