Restovaný lilek

Restovaný lilek

Suroviny:

  • 2 dlouhé lilky, na kostičky
  • 1 a ½ lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce bílého cukru
  • 1 zelená chilli paprička, nakrájená
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • ½ lžičky chilli oleje nebo podle chuti
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Postup:
Vložte kostky lilku do velké mísy a posypte solí. Naplňte dostatečným množstvím vody a nechte 30 minut stát. Dobře opláchněte a vysušte.

V malé misce smíchejte sójovou omáčku, červený vinný ocet, cukr, papričku, kukuřičný škrob a chilli olej. Omáčku odložte stranou.

Rozehřejte rostlinný olej ve velkém nebo wok pánvi na středně vysokou teplotu. Lilek restujte 5 až 10 minut, dokud není měkký a nezačne hnědnout. Přidejte připravenou omáčku a restujte, dokud omáčka není hustá. Podávejte okamžitě.

grilovaný lilek_web