Bengali Dhal

Bengali Dhal

Suroviny:
- 1 šálek červené čočky
- 3 šálky vody
- 1 šálek cibule, tence nakrájené na plátky
- 4 stroužky česneku, nahrubo nasekané
- ½ lžičky mleté kurkumy
- 1 bobkový list
- ½ šálku cherry rajčat
- ½ lžičky soli
- 2 celé serrano chilli papričky
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 2 polévkové lžíce nasekaného koriandru

Postup:
Čočku umyjte. Smíchejte čočku a vodu v pánvi a dejte na středně vysokou teplotu. Přidejte polovinu nakrájené cibule a česneku a zbytek si nechte na později. Přimíchejte kurkumu, bobkový list, rajčata a sůl. Přidejte chilli papričky, nechte je celé nebo rozkrájené na polovinu a zvyšte teplotu. Když směs začne vařit, snižte teplotu. Vařte asi 20 minut, dokud se čočka nezačne rozpadat a nepatrně nezhoustne.

Mezitím v pánvi rozpalte rostlinný olej na střední teplotě. Přidejte zbytek nakrájené cibule. Restujte asi 5 minut, dokud cibule nezměkne a nezprůsvitní. Snižte teplotu a pokračujte o 15 až 20 minut déle. Přimíchejte zbytek nakrájeného česneku a připravujte asi 2 minuty.

Přidejte obsah pánve do vařené čočky a promíchejte. Ozdobte nasekaným koriandrem.

Bengali Dhal_web