Bengali Dhal

Bengali Dhal

Suroviny:
- 1 šálek červené čočky
- 3 šálky vody
- 1 šálek cibule, tence nakrájené na plátky
- 4 stroužky česneku, nahrubo nasekané
- ½ lžičky mleté kurkumy
- 1 bobkový list
- ½ šálku cherry rajčat
- ½ lžičky soli
- 2 celé serrano chilli papričky
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 2 polévkové lžíce nasekaného koriandru

Postup:
Čočku umyjte. Smíchejte čočku a vodu v pánvi a dejte na středně vysokou teplotu. Přidejte polovinu nakrájené cibule a česneku a zbytek si nechte na později. Přimíchejte kurkumu, bobkový list, rajčata a sůl. Přidejte chilli papričky, nechte je celé nebo rozkrájené na polovinu a zvyšte teplotu. Když směs začne vařit, snižte teplotu. Vařte asi 20 minut, dokud se čočka nezačne rozpadat a nepatrně nezhoustne.

Mezitím v pánvi rozpalte rostlinný olej na střední teplotě. Přidejte zbytek nakrájené cibule. Restujte asi 5 minut, dokud cibule nezměkne a nezprůsvitní. Snižte teplotu a pokračujte o 15 až 20 minut déle. Přimíchejte zbytek nakrájeného česneku a připravujte asi 2 minuty.

Přidejte obsah pánve do vařené čočky a promíchejte. Ozdobte nasekaným koriandrem.

Bengali Dhal_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení