Rendang
Suroviny:
 - 4 čerstvé feferonky (banana peppers), nakrájené
 - 4 cibule, nakrájené
 - 5 stroužků česneku, nasekaný
 - 2 lžíce soli
 - 1 lžička mletého červeného pepře
 - 1 kg hovězí svíčkové, nakrájené na kostičky
 - 1 kus galangalu, nakrájený na jemno
 - 3 stonky citrónové trávy, nasekané
 - 6 listů limetky
 - 1 lžička mleté kurkumy
 - 3 plechovky kokosového mléka
Postup:
 Vložte feferonky, cibuli, česnek, sůl a červený pepř do mixéru. Rozmixujte na pastu.
Hovězí svíčkovou spolu se směsí dejte na pánev, přidejte galangal, citronovou trávu, listy limetky a kurkumu. Vařte na středním ohni za stálého míchání cca 15 minut, dokud maso neztratí ve svém středu růžový nádech.
Vlijte kokosové mléko, přiveďte k varu a snižte teplotu. Povařte dalších 15 minut. Vyjměte kousky hovězího masa a nechte kokosové mléko dále vařit cca 30 minut, dokud nezhoustne. Vraťte maso do kokosové omáčky, snižte teplotu na úplné minimum a pomalu zlehka nechte vařit cca 2 a půl hodiny, dokud omáčka nezhnědne. Průběžně promíchejte.
Můžete ozdobit jarní cibulkou.

